Senapsstekt strömming med gräddfilspotatis

Senapsstekt strömming med gräddfilspotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 1 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Strömmingsfiléer
    • 2 dl

      Gräddfil
    • 2 msk

      Senap (svensk)
    • 1.50 dl

      Ströbröd
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Potatis:
    • 0.80 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 2 msk

      Smör
    • 1 knippe

      Gräslök
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Blanda gräddfil och senap. Häll över strömming och blanda väl. Låt ligga i en timme.

    2. Häll ut ströbröd på en tallrik. Tag upp strömming och lägg ihop till flundror. Vänd i ströbröd. Stek i smör eller margarin.

    3. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet. Låt den ånga av. Skär gräslök fint. Riv citronskal.

    4. Stöt potatisen grovt med alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

    5. Smält smör och servera det till.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kommentar
Om oss