Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 24 h )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Strömmingsfiléer
    • 2 dl

      Gräddfil
    • 2 msk

      Dijonsenap
    • 1 filé

      Matjessill
    • 4 cm

      Pepparrot
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Ströbröd
    • 600 gram

      Potatis (mjölig sort)
    • 30 gram

      Smör
    • 2 styck

      Salladslök
    • 4 msk

      Matjessillspad
    • 2 msk

      Senap (svensk)
  • Gör så här:
    1. Hacka matjessill. Riv pepparrot. Blanda gräddfil, dijon,  matjessill och pepparrot. Lägg i strömming. Låt ligga över natten.

    2. Skala och koka potatis. Skiva salladslöken tunt, lägg lite av det gröna åt sidan att garnera med.

    3. Tag upp och lägg ihop filéerna två och två. Vänd i ströbröd. Sätt en stekpanna på spisen och lägg i en generös klick smör. Stek cirka 2 minuter på var sida.

    4. Stöt potatisen med gräddfil, smör, salladslök och matjessillspad. Smaka av med salt och peppar.

    5. Blanda gräddfil med senap. Servera strömming med potatis och sås.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss