Senapspanerad strömmingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Senapspanerad strömming

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Sill/strömming (filéer)
    • 1.50 dl

      Senap
    • 4 dl

      Ströbröd
    • 75 gram

      Matfett till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Panera: Häll ströbröd+salt på en tallrik. Smeta senap på strömmingens insida. Vänd i ströbröd. Låt vila en stund.

    2. Hetta upp rikligt med matfett i en panna på medelvärme och stek strömmingen ett par minuter på var sida till gyllenbrun färg utan att bränna. 

      Lägg upp strömmingen i en hög på en tallrik allteftersom, så att de håller sig varma av varandra.

    3. Servera med t.ex potatismos.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALT. TILLBEHÖR

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fiskrätter kan vara kryddheta, eller tydligt kryddiga utan att i övrigt ha specifik smak eller smakrikedom. Kryddhetta i munnen åstadskoms av chili, pepparrot, kryddpeppar etc. Receptet Grillad thailax i folie är ett exempel på kryddhetta.   LÄS MER
Kockens tips!

Vi valde skånsk senap, men andra sorter går lika bra. Svensk senap är vanligen ganska söt. Vill man undvika socker välj då "fransk" osötad senap t.ex. dijon.

Kommentar
Liknande recept
Om oss