Senapspanerad kalvkotlettBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Senapspanerad kalvkotlett

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kalvkotletter
    • 75 gram

      Smör
    • 3 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 3 msk

      Ströbröd
    • 0.50 kruka

      Persilja
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 300 gram

      Gröna ärter (frysta)
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen mjuk ca 20 min.
      Sätt efter 10 min ugnen på 180 grader.

    2. Finhacka persilja. Blanda ströbröd, persilja med lite salt och peppar på en tallrik.
      Bred senap på kotletterna.
      Vänd kotletterna i ströbrödsblandningen.

    3. Hetta upp rikligt med smör i panna på medelhög värme. Stek kotletterna hastigt så ytan får färg. Lägg i ugnsfast form och shuss in i mitt ugnen ca 10 minuter.

    4. Mosa potatisen med potatisstöt. Tillsätt lite mjölk och/eller smör för rätt konsistens.
      Smaka av med salt, peppar och muskot.

    5. Koka upp lättsaltat vatten. Värm äterna, eller koka annan grönsak till maten.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

JÄMFÖR

Kalvkotlett helt lyxigt enkelt

Kalvkotlett helt lyxigt enkelt

  • 35 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvköttsrätter är sällan kryddiga. Detta för att inte kryddnigen skall dominera över köttets milda smak. En rätt som Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett innehåller den starka kryddan senap, men är ändå en mild form av kryddning.  LÄS MER
Kockens tips!

Kalv är unge av nötkreatur/oxdjur och bl.a. av hjort, älg och ren. Sägs bara "kalv" avses nötkalv. Kvigkalv (kokalv) är en kvinnlig kalv. Ung manlig oxe kallas ungtjur. Kotlett på en oxe kallas T-bone Steak.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Senapspanerad strömming
0 voting
Kalvkotlett helt lyxigt enkelt
Om oss