Sallad med feta och sparrisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sallad med feta och sparris

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 16 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 70 gram

      Mâchesallad
    • 70 gram

      Mangold (röd)
    • 70 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 3 styck

      Tomater
    • 2 styck

      Avokado
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 knippe

      Grön sparris (färsk)
    • 120 gram

      Rökt skinka
    • 300 gram

      Fetaost
    • 1 msk

      Olivolja till stekning
    • Dressing:
    • 3 dl

      Gräddfil
    • 1 styck

      Lime
    • 1 kruka

      Timjan
    •  

      Salt & peppar
    • Bröd:
    • 4 skiva

      Ljust matbröd
    • 0.50 klyfta

      Vitlök
  • Gör så här:
    1. Hacka timjan. Blanda timjan och gräddfil. Pressa i lime. Salta och peppra.

    2. Bryt bort den undre hårda delen på sparris. Skär i 2 cm stavar. Stek i olivolja på medelvärme cirka 5 minuter. Låt svalna.

    3. Skär tomat i stavar. Kärna ur, skala och tärna avokado. Skala och strimla rödlök. Strimla skinka. Tärna feta.

    4. Blanda alla ingredienser till salladen.

    5. Stek brödskivor i olivolja på hög värme tills de är gyllenbruna. Gnid snittytan på vitlöksklyfta över brödet.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss