Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 dl

      Ris (luftigt, långkornigt)
    • 0.50 huvud

      Blomkål
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Paprika (grön)
    • 600 gram

      Räkor (oskalade)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 2.50 dl

      Rhode Islandsås
    • Tillvalsalternativ:
    • 1 dl

      Oliver (gröna el. svarta)
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Kuvertbröd
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt förpackning. Låt svalna.

    2. Ansa och fintärna paprika och lök. Tvätta och dela den råa blomkålen i små, små buketter. Rensa räkor. Halvera eventuella oliver (oliver ingår i originalreceptet, men vi på Menyse tycker rätten blir bättre utan).

    3. Blanda alla ingredienserna. Lägg i räkorna sist. Smaksätt med salt och peppar.

    4. Servera gärna ett gott bröd till.

KOCK: ChädströmChädström

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga grönträtter är inte vanligt förekommande. Vanligen är det då någon söt frukt som t.ex. mango eller en sötaktig sås som ger rätten dess karaktär.  LÄS MER
Kockens tips!

Passar som tillbehör eller som ensamrätt med bröd. Man kan öka rismängden för att dryga ut maträtten.

Karin Chädström, f.d. kallskänka på Operakällaren: När Operakällaren skulle öppna letade vi förstås efter nya recept. I en tidning hittade jag Sallad Argentina. Tore tyckte om den, men ville ha ett annat namn. I andra änden av Operahuset skulle operan Aniara just ha premiär. Så, Sallad Aniara fick det bli.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Rhode Islandsås

Rhode Islandsås

10 minEnkelt

0 voting
Carina Brydlings sallad
Om oss