Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Tigerräkor
    • 400 gram

      Purjolök
    • 400 gram

      Morot
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Ingefära (mald)
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 1 styck

      Lime
    •  

      Salt
    •  

      Koriander till garnering
    •  

      Sesamfrön till garnering
    •  

      Tigerräkor ett miljöhot >
  • Gör så här:
    1. Skala tigerräkorna.
      Tvätta och finstrimla purjolök.
      Skala och finstrimla morot.
      Kärna ur och finhacka chilifrukt.
      Skala och finhacka vitlök.

    2. Hetta upp olivolja i en stekkastrull.
      Lägg i purjo, morot, chili, vitlök och ingefära. Fräs detta hastigt.

    3. Tillsätt kokosmjölk.
      Pressa över limejuice. Salta lätt.
      Lägg i tigeräkorna, låt småkoka 7 minuter.

    4. Garnera med korianderblad och sesamfrön.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rotfruktsgryta

Rotfruktsgryta

30 minEnkelt

Om oss