Friterade gambas med chilisåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Friterade gambas med chilisås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 25 styck

      Tigerräkor
    • 5 dl

      Frityrolja
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 2 dl

      Chilisås
    •  

      Tigerräkor ett miljöhot >
    •  

      Så friteras skaldjur >
  • Gör så här:
    1. Tina räkorna om frysta, samt skala dem.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Hetta upp olja i fritös (eller i en gryta) till ca 160°C.

    4. Sänk ner tigerräkorna i oljan.
      De är klara när de flyter upp till ytan, eller när de är röda (efter ca 2 min).
      Lossa med slev om de kletat fast i gallret.

    5. Salta lätt och servera med chilisås att doppa i.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Söta skaldjursrätter är inte så vanligt, men väl sötsura sådana. Vi pratar då främst om asiatiska rätter med sötsura såser som tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Dessa räkor är friterade utan frityrsmet. Önskas sådan kan man antingen enkelpanera (doppa i lättvispat ägg och sedan i mjöl+kryddor), eller dubbelpanera (doppa i mjöl+kryddor, sedan i lättvispat ägg och sedan i ströbröd) innan fritering. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Friterad bläckfisk
Om oss