RostbiffBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rostbiff

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min( + 10 min )

    • 2 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Rostbiff
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen till 125 - 175 grader.
      125 = hela snittytan rosa, låg viktsförlust.
      175 = rosa mittparti med brun rand runt.
      Kallas för fransk (125) & engelsk (175) rb.
       
    2. Putsa köttet (ta bort hinnor o.d.)
      Krydda ordentligt med salt & peppar.
      Klappa in kryddorna i köttet.
      Lägg köttet på ungsgaller med plåt under.
      (Krydda inte över ungsplåten, skyn blir då för starkt kryddat).
      Stick in köttermometer.
       
    3. Placera i nedre delen av ugnen.
      Ös lite vatten över köttet då och då.
      55 grader innertemperatur = blodig.
      60 grader = röd kärna.
      70 grader = lätt rosa, medium rare.
      75 grader = välstekt.
      Rostbiffen på bild = 60 grader.
      Spar skyn till såsen.
      Låt köttet vila 10 min (i folie/tidn.papper).
       
    4. Förbered och laga tillbehör under tiden.

      Kall rostbiff skärs i tunna skivor.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Receptet avser färskt eller tinat kött. Om djupfryst kött se Steka fryst kött. Stektider varierar beroende på ungstemperatur och köttets vikt. Stektid/kg kött ca:
125 grader 1-1,5 tim
175 grader 50-60 min

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kall rostbiff med senapsröra
0 voting
Rostbiff - grundrecept oxstek
Om oss