Rödbetsröra som tillbehör, dipp eller brödpåläggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödbetsröra som tillbehör, dipp eller brödpålägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 styck

      Rödbetor
    • 1 cm

      Färsk ingefära
    • 1 tsk

      Sambal badjak
    •  

      el. sambal oelek
    • 1 dl

      Olivolja
    • Tillbehör:
    • 250 gram

      Halloumi
    •  

      Matbröd
    •  

      Kryddkrasse
  • Gör så här:
    1. Koka rödbetorna mjuka.
      Skala och skär dom i mindre bitar innan så kokar dom snabbare. Eller skala och skär i bitar efteråt.

    2. Skala ingefära och skär i mindre bitar.
      Lägg rödbetor, ingefära sambal och olja i en matberedare. Mixa.

    3. Skiva osten.
      Hetta upp en (grill-)panna på halvhög värme och stek osten i torr panna någon minut på var sida tills fin färg.

    4. Lägg röran på ett gott bröd och toppa med ost. Garnera med lite grönt t.ex. kryddkrasse.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat.

Kommentar
Om oss