Rensouvas med torkade fikonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rensouvas med torkade fikon

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Rökt renkött (souvas)
    • 800 gram

      Kidneybönor burk (skölda)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 10 styck

      Torkade fikon
    • 1 dl

      Cashewnötter (saltade)
    • 1 styck

      Köttbuljongtärning
    • 1.50 msk

      Smör och/el. olivolja
    • Dressing:
    • 4 msk

      Balsamvinäger
    • 4 msk

      Råsocker
    • 2 dl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Balsamsirap: Koka upp vatten med balsamvinäger och råsocker och rör om tills sockret löst sig.

      Låt koka (reducera) till halva mängden. Ställ åt sidan. När den svalnar tjocknar såsen och får simmig konsistens.

    2. Skala och grovhacka rödlök. Skölj bönorna så att spadet försvinner. Skär fikon i klyftor. Skiva det rökta renköttet.

    3. Fräs löken i lite smör i en kastrull på medelvärme några minuter tills den mjuknat, utan att bli bränd. Tillsätt bönorna, fikon och nötter. Värm försiktigt.

    4. Servera med rökt renkött.
      Ringla över balsamsirap.

KOCK: Karin IhreKarin Ihre

Uppdragsgivare:www.paenlaga.sewww.paenlaga.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kockens tips!

Souvas betyder på samiska "liten rök" och är saltat, lättrökt renkött. Köttet är mjukt och mörkt och kan ätas som det är eller lättstekas i skivor. Frilutsmänniskan tillreder lämpligen balsamsirapen hemma och tar med den ut i naturen i en flaska.

Kommentar
Om oss