RenskavBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Renskav

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Renskav
    • 6 styck

      Champinjoner (färska)
    • 1 styck

      Lök (t.ex. silverlök)
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Viltfond (konc)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 4 dl

      Lingonsylt (rårörda)
    •  

      Gräslök till garnering
  • Gör så här:
    1. Tina skav om fryst (30 min).
      Renkött finhackas. 
      Skala och hacka lök.
      Hacka gräslök.
      Hacka svamp i små bitar.

    2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    3. Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek svamp i 3-5 min. Tillsätt lök och renskav. Stek tills alltsammans tagit färg. Salta och peppra.

    4. Sänk värmen till medellåg och häll på grädde, viltfond och timjan. Låt småkoka i 3-5 minuter.

    5. Servera med rårörda lingon el. lingonsylt. Garnera med hackad gräslök.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Rårörda lingon

Rårörda lingon

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss