Råbiff på macka (vickning)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Råbiff på macka (vickning)

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min( + 10 min )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Nötfärs
    • 4 skiva

      Kavring
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 3 msk

      Kapris
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Worcestershiresås
    •  

      Tabascosås
  • Gör så här:

    Förbered i förväg:

    1. Skala och finhacka löken. Täck över och ställ kallt.

    2. Platta ut köttfärs på brödet. Undvik att använda fingrarna. Ställ in i kylskåpet.


    10 minuter före servering:


    1. Ta ut smörgåsarna och lägg på lök, kapris och ägggula.

    2. Servera. Låt gästen salta och peppra efter egen smak och krydda med worcestershiresås eller tabasco.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Säg till i butiken att mala nötkött till råbiff. Köttet skall vara purfärskt och malt av ytter- eller innanlår.

Allra bäst är att bre på köttet före servering, men det tar tid från värdskapet. På vitt eller hårt bröd är smör på brödet nödvändigt för att inte få en "soggig macka".

Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.

Används äggskal, som på bilden, skall ytterskalet vara rengjort av hygieniska skäl och inte sättas på smörgåsen förrän det är serveringsdax. Bäst är att inte använda skalet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Råbiff på macka

Råbiff på macka

7 minEnkelt

0 voting
Råbiff på macka (förrätt)
Om oss