Råbiff på mackaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Råbiff på macka

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Nötfärs
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 3 msk

      Kapris
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    •  

      Bordssmör
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Worcestershiresås
    •  

      Tabascosås
    •  

      Matbröd (gärna mörkt)
    •  

      Ger 1 smörgås/portion
  • Gör så här:
    1. Finhacka löken.

    2. Bred matfett på brödet.
      Platta ut köttfärsen.

    3. Dela äggen och lägg på lök, kapris och ägggula.


      Servera.
      Låt gästen salta och peppra efter egen smak och krydda med worcestershiresås eller tabasco.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Säg till i butiken att mala nötkött till råbiff. Köttet skall vara purfärskt och malt av ytter- eller innanlår.  Andra tillbehör som finhackad gurka, rödbetor e.d. passar också bra som garnering.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Råbiff på macka (vickning)
0 voting
Råbiff på macka (förrätt)
Om oss