Pizza Polposo (köttig pizza)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pizza Polposo (köttig pizza)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 1 h )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pizzadeg:
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 tsk

      Salt
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Olivolja
    • Fyllning:
    • 3 styck

      Nürnberger
    • 100 gram

      Salami
    • 75 gram

      Parmaskinka (rökt)
    •  

      el. andra korvar
    • 250 gram

      Mozzarella
    • 8 msk

      Tomatpuré
    • 1 tsk

      Oregano (torkad)
  • Gör så här:
    1. Tillred pizzadeg enligt grundrecept.

      Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
      Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl.
      Blanda och knåda i ca 10 min.
      Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.
      Värm ugnen till 250 grader.
      Dela degen i portionsstorlekar. Kavla ut.

    2. Skär korvar, skinka och mozzarella i bitar.

    3. Stryk tomatpuré (eller pizzasås) över pizzan och lägg sedan på korv och skinka.
      Avsluta med mozzarellaskivorna.
      Ringla lite olivolja över pizzan.
      Grädda i ugn cirka 15 min.

    4. Krydda med torkad oregano och lägg upp på tallrik.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pizzadeg -grundrecept

Pizzadeg -grundrecept

  • 1 h 20 min
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Pizzasås

Pizzasås

  • 30 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

Pizzasås (färdiglagad eller hemlagad) gör pizzan saftigare jämfört med tomatpuré.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grekisk pizza

Grekisk pizza

20 minMedel

0 voting
Pizza al paprica

Pizza al paprica

1 h 20 minMedel

Om oss