Pizza al papricaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pizza al paprica

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pizzadeg:
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Salt
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Olivolja
    • Fyllning:
    • 1 styck

      Paprika (gul)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 250 gram

      Mozzarella
    • 8 msk

      Pizzasås
    •  

      el. tomatpuré
    •  

      Oregano (torkad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Pizzadeg: Jämför grundrecept. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Blanda och knåda i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter under duk. Dela degen i portionsstorlekar. Kavla ut.

    2. Värm ugnen till 250°C.

    3. Pizza: Skär mozzarella i skivor. Ansa och skär paprikor och lök i strimlor.

    4. Bred pizzasås/puré över pizzan och varva paprika och lök över. Salta och peppra. Avsluta med skivad mozzarella och ringla lite olivolja över pizzan. Grädda i ugn i cirka 15 minuter.

    5. Lägg upp på tallrik. Strö över lite oregano.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pizzadeg -grundrecept

Pizzadeg -grundrecept

  • 1 h 20 min
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Pizzasallad

Pizzasallad

  • 10 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Pizzasås

Pizzasås

  • 30 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt sötaktiga, sällan kraftigt söta. Sötman hittar man vanligtvis i såsen, men skapas ibland av söta ingredienser som mango. Ibland är sötman svag varvid rätten klassas som neutral eller så är anrätt  LÄS MER
Kockens tips!

Pizzasås (färdiglagad eller hemlagad) gör pizzan saftigare jämfört med tomatpuré.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grekisk pizza

Grekisk pizza

20 minMedel

Om oss