Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater

Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Penne Rigate (Barilla)
    • 1 msk

      Olivolja
    • 500 gram

      Sidfläsk (rökt)
    • 75 gram

      Gul lök (hackad)
    • 200 gram

      Körsbärstomater
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 400 gram

      Tomatsås arrabiata (Barilla)
    • 1.50 dl

      Grädde
    • 75 gram

      Parmesanost
  • Gör så här:
    1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
       
    2. Halvera körsbärstomaterna. Tärna det rökta fläsket i 1x3 cm stora bitar.
       
    3. Värm en stekpanna till medeltemperatur. Tillsätt olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna). Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter.
       
    4. Ta åt sidan en fjärdedel av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.
       
    5. Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré. Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter.
       
    6. Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan.
       
    7. Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

Det här är en pastarätt från norra Italien, närmare bestämt en stad som heter Bolzano på gränsen till Österrike. I de norra delarna av Italien använder man mycket späck och fläsk. Detta är en tomatbaserad gräddsås varför jaghar använt mig av Penne som passar utmärkt till rätten eftersom såsen fyller rören, säger Christian Campogiani,  köksmästare på Den gamle och havet.

Kommentar
Om oss