Kantarellpasta med rökt sidfläsk

Kantarellpasta med rökt sidfläsk

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Tagliatelle (Barilla)
    • 150 gram

      Sidfläsk (rökt)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    • 0.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 dl

      Grädde
    •  

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka tagliatelle enligt instruktionerna på paketet.
    2. Tärna fläsk. Skala och hacka vitlök och schalottenlök.
    3. Hetta upp en stor panna, bryn fläsket på medelhög värme tills det är knaprigt. Låt lök och vitlök fräsa med i någon minut. Lägg i kantareller och stek några minuter.
    4. Slå på vin. Låt det koka upp. Häll i grädde. Reducera ner såsen lite. Smaka av med salt och peppar.
    5. Slå av pastavatten. Blanda ner pastan i såsen. Tillsätt hackad persilja och servera direkt.

KOCK: BarillaBarilla

Uppdragsgivare:se.barilla.comse.barilla.com

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kommentar
Om oss