Pasta med köttfärssås och oliverBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pasta med köttfärssås och oliver

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Nötfärs
    • 1 styck

      Gul lök
    • 300 gram

      Krossade tomater
    • 4 dl

      Oliver (gröna kärnfria)
    • 400 gram

      Penne rigate (rörpasta)
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.

    2. Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.

    3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.

    4. Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.

    5. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.

    6. Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut innan servering.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

Till bilden använde vi svarta oliver men det blir bättre med gröna.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttfärssås med oliver
Om oss