Köttfärssås med oliver (matlåda)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Köttfärssås med oliver (matlåda)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 700 gram

      Nötfärs
    • 1 styck

      Gul lök
    • 300 gram

      Krossade tomater
    • 4 dl

      Oliver (gröna kärnfria)
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • 400 gram

      Penne rigate (rörpasta)
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.

    2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.

    3. Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.

    4. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.

    5. Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut.

    6. Frys in i portionsstora bitar.

    7. Värm upp och servera med nykokt pasta.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Till bilden använde vi svarta oliver men det blir bättre med gröna.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttfärssås med oliver
Om oss