Pasta, kantareller, pinjenötter och basilika

Pasta, kantareller, pinjenötter och basilika

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Lasagneplattor (färska)
    • 300 gram

      Kantareller (färska)
    •  

      Smör till stekning
    • 60 gram

      Pinjenötter
    • 1 kruka

      Basilika
    • 120 gram

      Hårdost (lagrad)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Rosta pinjenötterna i torr panna och rör hela tiden, lyft upp och lägg åt sidan.
    2. Stek rensade kantareller i en torr panna tills de slutat vätska sig, då tillsätter du en rejäl klick smör och låter kantarellerna fräsa. Salta och peppra.
    3. Koka upp en stor gryta med vatten och lite olivolja. Lägg i lasagneplattorna en i taget så att de inte klibbar ihop. Låt koka någon minut och fördela på varma tallrikar. Varva med riven lagrad ost, hackade och hela basilikablad, smörfrästa kantareller och några droppar olivolja. Toppa med rostade pinjenötter.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Basilika, olivolja och ost är otroligt gott. Här saknas bara lite vitlök så blir det en god pesto.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pasta

Pasta

15 minEnkelt

Om oss