Pasta boscaiola - pasta med svampBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pasta boscaiola - pasta med svamp

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Snäckpasta
    • 300 gram

      Svamp
    • 500 gram

      Tomater (hela / burk)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • 4 msk

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skiva svamp, grovhacka lök och finhacka vitlök. Skär burktomaten i mindre bitar.

    2. Hetta upp olja i kastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök mjuk i cirka 3 minuter. Tillsätt tomater med spad och svamp.
      Låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 15 minuter under lock.

    3. Koka samtidigt pasta enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka i kastrull och håll den varm.

    4. Lägg upp pastan på fat och skeda över såsen. Riv över färsk parmesanost, klipp över persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt sötaktiga, sällan kraftigt söta. Sötman hittar man vanligtvis i såsen, men skapas ibland av söta ingredienser som mango. Ibland är sötman svag varvid rätten klassas som neutral eller så är anrätt  LÄS MER
Kockens tips!

Boscaiola = skogvaktare, dvs pasta på skogvaktarens vis.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gräddig pasta med svamp
Om oss