Olivbröd med timjan och rosmarinBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Olivbröd med timjan och rosmarin

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Längder

    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 liter

      Vatten
    • 0.50 msk

      Salt
    • 1 dl

      Olivolja i degen
    • 110 gram

      Oliver (svarta kärnfria)
    • 1.50 liter

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Timjan (torkad)
    • 1 msk

      Rosmarin (torkad)
    • 1 msk

      Flingsalt
    • 1 dl

      Olivolja
    •  

      Bakplåtspapper
  • Gör så här:
    1. Värm vattnet fingervarmt (37°C).
      Grovhacka oliverna.

    2. Lös jästen i vattnet. Rör om.
      Tillsätt salt, olivolja och olivhack.

    3. Rör ner mjölet lite i taget. Blanda noga. Degen skall vara lös. Låt jäsa under bakduk i 30 min.

    4. Lägg bakplåtspapper på plåt med hög kant. Häll över degen på plåten. Jämna till. Strö över rosmarin, timjan och salt. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter.

    5. Sätt ugnen på 175°C.

    6. Ringla över olivolja och sätt in i ugn i 45 minuter. Ta ut och skär i längder.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss