Kalvbiff med timjan och rosmarinBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalvbiff med timjan och rosmarin

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Portioner

    • 2 kilo

      Kalvbiff
    •  

      el. ryggbiff
    • 1 dl

      Olivolja
    • 2 msk

      Timjan
    • 2 msk

      Rosmarin
    •  

      Flingsalt
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 120°C.

    2. Gnid in köttet med olivolja. Krydda med timjan, rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna. Bryn köttet hastigt på båda sidor.

    3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer. Stek i ugnen till 65°C, cirka 45 minuter beroende på köttets tjocklek.

    4. Skiva köttet tunt. Garnera med något grönt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta kalvköttsrätter är som regel lätt salta och gränsen mot neutrala rätter är hårfin. Sältan framkommer ofta om maten steks eller om tillbehören är salta. Dessa rätter är vanligtvis inte heller mycket kraftfulla, utan snarare &q  LÄS MER
Kockens tips!

För lite ljusare kött med örtiga smaker rekommenderar jag ett medelfylligt, mörkt och friskt fruktigt rött vin. Frukter av svarta vinbär samt örter och gräs i lite kärv stil passar extra bra.
/Åsa W Karlsson

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Olivbröd med timjan och rosmarin
Om oss