Nötig senapssås till revbensspjällBild av Per Erik Berglund

Nötig senapssås till revbensspjäll

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    5 Antal dl

    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Gul lök
    • 0.50 msk

      Senap (svensk)
    • 1 dl

      Chilisås
    • 1 dl

      HP-sås
    • 1 dl

      Äppelmos
    • 2 msk

      Honung
    • 1 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 1 dl

      Rapsolja (nötig)
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och pressa vitlök. Skala och finhacka lök. Skala och finriv ingefära.
    2. Lägg alla ingredienser utom olja och salt i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt blandningen kallna i kylskåp cirka 30 minuter.
    3. Lägg blandningen i en mixer. Mixa och droppa i rapsolja lite i taget. Smaka av med salt.

KOCK: Carina BrydlingCarina Brydling

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Den här såsen passar perfekt till nystekta varma revbensspjäll. Tänk knaprigt nystekt fläsk, nötig rapsolja, sötsyrligt äpple, frisk ingefära och stark senap.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Koreanska revbensspjäll
Om oss