Nötbog i lergryta med rotsaker

Nötbog i lergryta med rotsaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Bogstek av oxe
    • 2 styck

      Morot
    • 8 styck

      Steklök/smålök
    • 8 styck

      Potatis
    • 30 gram

      Smör
    • 6 dl

      Kalvbuljong
    •  

      el. vatten+konc kalvfond
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lägg lergryta i kallt vatten cirka 20 minuter.

    2. Skala steklök och morötter. Skär morötterna i bitar. Dela potatis. Bind nötbog med bindgarn.

    3. Tag upp grytan ur vattnet. Lägg i nötbogen. Lägg på lök och morötter. Slå på kalvbuljong. Klickar över smör. Strö över salt. Lägg på locket.

    4. Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 175°C. Låt den stå i cirka 2 timmar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss