Morotssoppa med apelsin & kajennpeppar

Morotssoppa med apelsin & kajennpeppar

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 10 styck

      Morötter
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Smör
    • 1 liter

      Grönsaksbuljong
    • 1.50 dl

      Apelsinjuice
    •  

      Salt
    •  

      Kajennpepparpulver
    • Topping:
    •  

      Crème fraiche
    •  

      Chilifrukt (röd)
    • Tillbehör:
    •  

      Bröd (t.ex. baguette)
  • Gör så här:
    1. Börja med att blanda en röra på crème fraiche, hackad chili och smaka av med lite kajenn och salt.
    2. Finhacka löken, fräs i lite smör och kajenn i en gryta utan att den tar färg. Skala och riv morötterna, tillsätt buljong, morötter och låt koka 10 min. Mixa soppan med en stavmixer, tillsätt juice och smaka av med salt. Servera med crème fraichen och ett gott bröd.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Morotssoppa med apelsin
1 voting
Rotig morotssoppa
Om oss