Morotssoppa med apelsinBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Morotssoppa med apelsin

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Morot
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Smör
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 liter

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 3 dl

      Standardmjölk
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala lök och morötter. Skiva löken. Fräs i smöret. Skiva morötterna. Lägg i kastrullen. Riv apelsinskal. Lägg i det. Pressa i apelsinsaften. Tillsätt buljong.

    2. Koka tills morötterna känns mjuka, cirka 15 minuter.

    3. Häll i mjölk. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Rotig morotssoppa
Om oss