Morotskaka med valnötter

Morotskaka med valnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 120 gram

      Rapsolja (nötig)
    • 165 gram

      Strösocker
    • 3 styck

      Ägg
    • 130 gram

      Vetemjöl
    • 3 styck

      Morötter
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 1 tsk

      Bikarbonat
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 tsk

      Kardemumma (grovmald)
    • 1 tsk

      Kanel
    • 2 dl

      Valnötter (hackade)
    • 50 gram

      Smör
    • 1 msk

      Färskost
    • 4 msk

      Kesella
    • 3 msk

      Florsocker
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 170°C. Vispa rapsolja, strösocker och ägg till en luftig massa. Tillsätt sedan resterande råvaror och blanda slätt.
    2. Fyll smeten i valfria formar. Baka i ugnen. Om muffinsformarna är stora får man räkna med 25-30 minuter i ugnen. Baka gärna som minibröd i portionsstorlek.
    3. Rör ihop alla ingredienser till toppingen till en jämn smet. Använd som topping till morotskakan.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Receptet är skapat av Patrik Fredriksson från Kocklandslaget.

Det är viktigt att arbeta med gramvikter när man bakar, annars kan det bli tokigt och bakningen blir ett misslyckande. Mjöl kan variera mycket i vikt beroende på hur det packats i transport och hantering, vikt är därför avgörande för ett bra resultat vid all bakning.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hjortron med rostade valnötter
0 voting
Kycklingpaj med valnötter
Om oss