Matig soppa med färs och savoykål

Matig soppa med färs och savoykål

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 250 gram

      Nötfärs
    • 0.50 st liten

      Savoykål
    • 5 styck

      Potatis (fast sort)
    • 300 gram

      Kidneybönor burk (sköljda)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 liter

      Grönsaksbuljong
    • 1 msk

      Paprikapulver
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Fräs nötfärsen i en gryta med lite olja. Strö över paprikakrydda, salta och peppra. Lyft upp färsen. Fräs hackad lök och potatis i tärningar utan att det tar färg, slå på buljong och låt potatisen koka tills den blir lite mjuk.
    2. Strimla savoykål och tillsätt tillsammans med sköljda kidneybönor. Servera soppan med bröd eller några tortillachips.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Servera med ett gott bröd eller tortillachips.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Matig kycklingsallad
Om oss