Frittata med färs och paprika

Frittata med färs och paprika

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Nötfärs
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    • 4 styck

      Ägg
    • 4 dl

      Grädde
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 kruka

      Timjan (färsk)
    • 0.50 dl

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skala och skiva rödlök. Kärna ut och strimla paprikan. Finhacka timjan.

    3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i rödlök paprika och timjan. Fräs till det har mjuknat. Lägg i färsen och salta och peppra. Stek till färsen har fått färg.

    4. Lägg färs och paprikablandning i en ugnsfast form.

    5. Vispa ägg, grädde och sambal. Slå i formen.

    6. Grädda cirka 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Frittata är en italiensk äggbaserad paj fylld på olika sätt med kött, ost, grönsaker, pasta e.d.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Paprika- och fetaröra
Om oss