Ljuvlig vaniljglassBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ljuvlig vaniljglass

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h( + 4 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2.50 dl

      Vispgrädde
    • 2.50 dl

      Standardmjölk
    • 1 styck

      Vaniljstång
    • 6 styck

      Ägg (gula)
    • 1 msk

      Honung (flytande)
    •  

      el. glukos
    • 1.20 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Gelatinblad
    • Tillbehör:
    •  

      Frukt
  • Gör så här:
    1. Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min.
       
    2. Skär vaniljstång på längden.
      Skrapa ner fröna i en kastrull.
      Lägg även med stången i kastrullen.
      Tillsätt grädde, mjölk och honung (glukos).
       
    3. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
      Värm gräddblandningen och vispa ner äggsmeten. Vispa tills smeten tjocknat.
      OBS! Smeten får ej koka.
       
    4. Ta av från plattan när smeten nästan kokat. Ta ur vaniljstången.
      Tillsätt gelatinblad och vispa tills den smält.
      Vispa ner eventuella smaksättare.
       
    5. Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.
       
    6. Kör smeten i en glassmaskin 30-45 min.
      Servera direkt eller ställ i frys.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

JÄMFÖR

Vaniljglass med smak

Vaniljglass med smak

  • 1 h
  • 17 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Rör om smeten några gånger under infrysningen, tills massan har fått fast konsistens. Frystid 3-4 timmar.
Smaksättning kan ske på allehanda sätt.

Kommentar
Om oss