Alternativ: Beaujoulaispäron med vaniljglassBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Alternativ: Beaujoulaispäron med vaniljglass

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Päron
    • 4 dl

      Rött vin (Beaujolais)
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 bit

      Apelsinskal
    • 1 styck

      Kanelstång (10cm)
    • 1 styck

      Vaniljstång
    • 6 styck

      Svartpeppar (hel)
    • 1 styck

      Kryddnejlika
    • Tillbehör:
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
  • Gör så här:
    1. Skär av en bit apelsinskal utan vitt kött. Skär vaniljstång på längden och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Lägg även med stången.

    2. Tillsätt vin, socker, kanelstång, apelsinskal, svartpepparkorn och nejlika. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.

    3. Dela päron på längden. Lägg ner halvorna i kastrullen. Låt småkoka i 15 minuter under lock.

    4. Ta ur päronen och höj temperaturen. Koka häftigt tills vinsåsen tjocknat ordentligt (cirka 15 minuter).

    5. Servera päron med vaniljglass och sås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Vaniljglass med äkta vanilj rekommenderas.

Beaujolais är ett av världens främsta vindistrikt och ligger i mellersta Frankrike.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ljuvlig vaniljglass
Om oss