Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil

Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 500 gram

      Mangold
    • 200 gram

      Bönor (färska)
    • 2 styck

      Rödlök
    • 1 dl

      Västervikssenap (sötstark)
    • 2 dl

      Gräddfil
    • 3 styck

      Dillkronor
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Låt gräddfil bli rumsvarm. Skala och skär rödlök i tunna båtar. Klipp dillkronor i små buketter. Skär mangold i 3x3 centimeter stora bitar och ställ åt sidan.
    2. Ansa bönor. Förväll i saltat vatten. Lägg dem åt sidan på en handduk och låt kokvattnet stå kvar på spisen.
    3. Blanda senap och gräddfil med dillkronor och saften från citron. Lägg bönor, lök och senapsblandningen i en stor, rymlig skål.
    4. Doppa mangolden tio sekunder i det kokande vattnet. Låt rinna av i ett durkslag. Klappa mangolden torr med papper. Blanda snabbt med resten av ingredienserna. Krydda väl med salt och svartpeppar. Servera genast.

KOCK: Johannes PerssonJohannes Persson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Använd blandade trädgårdsbönor, exempelvis vaxbönor, skärbönor eller bondbönor.
Kommentar
Om oss