Liten sallad på sked

Liten sallad på sked

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 2 styck

      Potatis (fast sort)
    • 1 st liten

      Äpple (helst rött)
    • 4 styck

      Rädisa
    • 100 gram

      Cheddarost (lagrad)
    • 1 msk

      Rapsolja (kallpressad)
    • 1 msk

      Citronjuice
    • 1 krm

      Salt
    • 0.50 krm

      Peppar
    • 1 tsk

      Kummin (stött)
    • 0.50 dl

      Dill (finhackad)
    • 60 gram

      Forellrom
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis. Låt den kallna.

    2. Kärna ur äpple. Skär potatis, äpple, rädisor och ost i tärningar.

    3. Blanda med olja och citronsaft. Smaksätt med salt, peppar och kummin. Vänd ner dill. Lägg salladen på matskedar.

    4. Garnera med forellrom och ev. dill.

KOCK: Markus AujalayMarkus Aujalay

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Kommentar
Liknande recept
Om oss