Ljummen rostad pumpa med rosmarin, tomat & örtoljaBild av Michael Krantz

Ljummen rostad pumpa med rosmarin, tomat & örtolja

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 port

    • 0.50 styck

      Citron
    • 4 styck

      Tomater
    • 3 styck

      Olivolja
    • 1 knippe

      Rosmarin
    • 1 knippe

      Timjan
    • 1 tsk

      Salt & peppar
    • 1 knippe

      Persilja
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skär pumpan i klyftor.
    2. Lägg i en ugnsform och ringla över olja, salta och peppra.
    3. Rosta i 225°C i 20-25 minuter. Lägg in delade tomater som får baka med i 10 minuter.
    4. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform, pressa vitlök, riv citronskal, plocka ner örter och blanda med lite olja. Pensla kycklingbitarna och baka med i ugnen tills köttet släpper från benen. Hur lång tid det tar beror på bitarnas storlek.
    5. Mixa samman olja, persilja, vitlök, citronjuice, salt & peppar.
    6. Servera pumpabitarna med kyckling & örtolja.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss