49 min
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 port
4 null
Basmatiris300 gram
Krossade tomater1 styck
Gul lök2 klyfta
Vitlök3 dl
Vatten1 styck
Grönsaksbuljongtärning1 tsk
Rosmarin1 tsk
TimjanSalt & peppar
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Använder ni fryst kyckling så låt den tina. Använder ni filé så skiva ner den i ganska stora bitar. Kyckling med ben behöver inte delas.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs lök, vitlök, kryddor och kyckling i olja i en stor gryta. Gärna gjutjärn.
Addera tomatkross, vatten, buljong och soja. Låt puttra på svag värme under lock i 20-25 minuter. Addera oliver och låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar och addera färska örter.
KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Tips: Har man gott om tid så kan man gärna låta grytan puttra längre. Framförallt om man väljer kycklingbitar med ben.
Serveringsförslag: 1 dl hackad färsk persilja och sallad.