Kycklinggryta med rosmarin & oliverBild av Michael Krantz

Kycklinggryta med rosmarin & oliver

  • 0 voting
    0Recension
    • 49 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 port

    • 4 null

      Basmatiris
    • 300 gram

      Krossade tomater
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 3 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk

      Rosmarin
    • 1 tsk

      Timjan
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

    Använder ni fryst kyckling så låt den tina. Använder ni filé så skiva ner den i ganska stora bitar. Kyckling med ben behöver inte delas. 

    Skala och hacka lök och vitlök. 

    Fräs lök, vitlök, kryddor och kyckling i olja i en stor gryta. Gärna gjutjärn.  

    Addera tomatkross, vatten, buljong och soja. Låt puttra på svag värme under lock i 20-25 minuter. Addera oliver och låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar och addera färska örter. 

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Tips:  Har man gott om tid så kan man gärna låta grytan puttra längre. Framförallt om man väljer kycklingbitar med ben.

Serveringsförslag: 1 dl hackad färsk persilja och sallad. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Indisk kycklinggryta med ris
Om oss