Lax och torsk i potatismosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lax och torsk i potatismos

  • 1 voting
    1Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Laxfilé (fryst)
    • 300 gram

      Torskfilé
    • 0.80 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 2 dl

      Olivolja
    • 2 styck

      Ägg
    • 100 gram

      Parmesanost
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 knippe

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Ta fram fisken. (Den är lättare att använda om den är halvfryst.) Skala och koka potatis tills mjuk.

    2. Riv parmesan. Hacka persilja. Skär fisk i kuber.

    3. Sätt ugnen på 250°C. Mosa potatis med olivolja. Pressa ner vitlök. Tillsätt persilja, fisk, salt, peppar, det mesta av parmesanen och ägg.

    4. Lägg moset i en ugnsfast form. Strö över resten av parmesanen. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter tills den har fått färg.

    5. Servera förslagsvis med sockerärter och knäckebröd till.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Potatismos

Potatismos

30 minEnkelt

Om oss