Ångad torsk i körvelbuljongBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ångad torsk i körvelbuljong

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Torskfilé
    •  

      el. annan vitfisk
    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 15 cm

      Purjolök
    • 4 stjälk

      Stjälkselleri
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Fiskfond (konc)
    • 5 msk

      Körvel (färskhackad)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt förpackning (20 minuter).

    2. Skala och grovhacka lök, purjo och selleri. Finhacka körvelblad.

    3. Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och fräs grönsakerna mjuka i några minuter utan att bränna.

    4. Tillsätt vatten+fond och vin, samt hälften av körvelbladen. Låt koka ner till halva mängden vätska, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    5. Koka upp vatten i (ång-)kastrull. Salta och peppra torskfiléerna. (Ång-)koka fisken i ca 5 minuter. Fisken är klar när köttet delar sig.

    6. Servera fisk med buljong i djupa tallrikar. Garnera med resten av körvelbladen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ångade fläskdumplings
0 voting
Torsk med okra i grönpepparsås
Om oss