Kycklingsallad med parmesanröra

Kycklingsallad med parmesanröra

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kyckling (färdiggrillad)
    • 1 dl

      Nötter
    • 1 huvud

      Romansallat
    • 250 gram

      Tomater
    • 1 styck

      Avokado
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Ägg
    • 250 gram

      Keso (naturell 4%)
    • 2 msk

      Olivado Avokadoolja
    • 3 msk

      Parmesan (nyriven)
    • 2 tsk

      Kapris
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Koka ägg till dressingen mjuka, cirka 6 minuter. Rosta nötter i en torr stekpanna.
    2. Skär sallad, tomater och avokado i mindre bitar. Skiva rödlök. Lägg allt i en stor skål.
    3. Riv ägget grovt. Blanda med övriga ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Toppa salladen med kyckling, parmesanröra och rostade nötter. Servera gärna med ett gott bröd.
Kockens tips!

En snabblagad och proteinrik variant som är en nyttigare kusin till den klassiska Ceasar- salladen.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Matig kycklingsallad
0 voting
Citrus- och kycklingsallad
Om oss