Citrus- och kycklingsalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Citrus- och kycklingsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    •  

      helst majskyckling
    • 1 styck

      Citron
    • 4 msk

      Olivolja
    • 100 gram

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 3 dl

      Bulgur (gryn)
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 1 kruka

      Basilika
    • 50 gram

      Jungfrusallat (blands.)
    • 1 styck

      Rödlök
    •  

      Salt & peppar
    • 2 dl

      Hallon till garnering
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.
      Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna.
      Riv gult skal av citronen.
       
    2. Häll hälften av oljan i en ugnsfast form.
      Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan.
      Strö över rivet citronskal. Salta, peppra.
      Sätt in i ugnen i 30 minuter.
       
    3. Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
       
    4. Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök. Blanda bönor med sallat, basilika och lök i en bunke. Pressa citronsaft över.
       
    5. Skiva kyckling och lägg över.
      Ringla över lite olivolja. Salta?
      Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Avokadoröra

Avokadoröra

  • 10 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss