Kycklinglårfilé Prosciutto & Salvia med snabbgjord medelhavsgratäng

Kycklinglårfilé Prosciutto & Salvia med snabbgjord medelhavsgratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 förp.

      Kronfågel DELi med prosciutto och salvia
    • 800 gram

      Potatis (mjölig sort)
    • 1.50 dl

      Grädde
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 knippe

      Örtkryddor (färska)
    • 13 styck

      Oliver (svarta kärnfria)
    • 75 gram

      Gorgonzola
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva potatis. Fräs potatisen i en stor gryta i matfett. Tillsätt grädde och mjölk. Riv ner vitlök. Krydda med salt och peppar. Låt puttra samman tills potatisen nästan är genomkokt.
    2. Varva potatis i smorda portionsformar med örtkryddor, oliver och smulad ost. Avsluta det översta lagret med potatis. Så här långt kan man förbereda.
    3. Vid serveringstillfället. Sätt ugnen på 200°C. Ta av plasten och ställ formarna med kyckling i ugnen tillsammans med potatisgratängerna. Stek i cirka 25 minuter.
    4. Strö över persilja. Serveras med en sallad. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan mycket salta, men sältan är den utmärkande smaken. I denna grupp hittar vi främst kyckling och kalkonrätter t.ex. panerad kalkonschnitzel med kapris och ansjovis. Denna rätt är mager trots panering pga att kalkonb  LÄS MER
Kommentar
Om oss