Kycklinglårfilé Prosciuttio & Salvia med tomatflarn

Kycklinglårfilé Prosciuttio & Salvia med tomatflarn

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 förp.

      Kronfågel DELi med prosciutto och salvia
    • 1 förp.

      Smördeg (rulle)
    • 70 gram

      Soltorkade tomater creme
    • 475 gram

      Tomater
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Balsamsirap
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    • 2 kvist

      Rosmarin
    •  

      Flingsalt
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Rulla ut smördeg. Skär ut en stor cirkel med hjälp av t ex en tallrik. Ta bort överflödig deg och forma en kant av den. Nagga.
    3. Bred på tomatcreme. Klyfta tomaterna tunt. Lägg på flarnet. Strö över rosmarin. Ringla över olja och balsamico. Pensla kanten med uppvispat ägg. Strö över en aning salt och nymald svartpeppar.
    4. Ta av plasten från kyckling. Säll formarna i ugnen tillsammans med flarnet. Grädda i 25-30 minuter. Servera med en sallad. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimma  LÄS MER
Kockens tips!

Istället för smördeg går det att använda färdig pizzadeg.
Kommentar
Om oss