Kycklingfilé med baconBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingfilé med bacon

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Kycklingfilé
    • 8 skiva

      Bacon
    •  

      Peppar
    • 0.50 tsk

      Timjan (torkad)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Tandpetare
    • Tillbehör:
    • 3 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 3 dl

      Ris
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Klappa in kycklingfiléerna med timjan och nymald peppar. Linda in dem med bacon. Fäst baconskivorna med tandpetare.

    4. Bryn kycklingfiléerna hastigt i panna på medelhög värme, tills baconet fått lite färg.

    5. Ansa och skär paprika i klyftor. Lägg i ugnssäker form.

    6. Lägg kycklingfiléerna i ugnssäker form. Sätt in kycklingfiléer och paprikan i ugnen i ca 15 minuter.

    7. Servera gärna kycklingpaketen med klyftpotatis och choronsås. Beräkna i så fall ytterligare 15 minuter i tillagningstid.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Fler recept med kycklingfilé

Grillade kycklinglårfiléer

Grillade kycklinglårfiléer

  • 20 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan mycket salta, men sältan är den utmärkande smaken. I denna grupp hittar vi främst kyckling och kalkonrätter t.ex. panerad kalkonschnitzel med kapris och ansjovis. Denna rätt är mager trots panering pga att kalkonb  LÄS MER
Kockens tips!

Kyklingfilé är magert och lätt torrt kött, varför det med fördel kan späckas med t.ex. bacon.

Kommentar
Liknande recept
Om oss