Kycklingbullar med potatismosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingbullar med potatismos

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Kycklingfärs
    • 0.50 styck

      Gul lök (hackad)
    • 1 styck

      Ägg
    • 0.50 dl

      Vispgrädde
    • 1 msk

      Potatismjöl
    • 0.50 msk

      Salt
    • 1 krm

      Muskot (riven)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 dl

      Mjölk
    • 3 msk

      Smör
    • 200 gram

      Gröna ärter (frysta)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Potatis: Skala och halvera potatis.
      Koka den mjukt i lättsaltat vatten.

    2. Kycklingbullar: Skala och finhacka lök.
      Blanda alla ingredienser i en bunke.
      Rör om tills all vätska sugits in.

      Forma smeten till små bullar.
      Hetta upp matfett i panna och stek ­bullarna på medelvärme, tills de fått fin färg och är genomstekta. Håll varmt på eftervärme.

    3. Ärter: Koka upp saltat vatten och häll i de gröna ärterna. Låt ligga tills genomvarma.

    4. Potatismos: Mosa potatisen med en stöt och tillsätt mjölk, smör, salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Kycklingbullar passar också utmärkt på smörgåsbordet.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingbullar

Kycklingbullar

25 minEnkelt

0 voting
Potatismos

Potatismos

30 minEnkelt

Om oss