Kotlettrad med senap och äppelsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kotlettrad med senap och äppelsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 1.40 kilo

      Fläskkotlettrad
    • 4 msk

      Honung
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 msk

      Olivolja till stekning
    • 1 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Senap (skånsk)
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • Tillval:
    • 600 gram

      Brysselkål
    • 1.20 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150oC.

    2. Salta och peppra köttet. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet runt om till fin färg.

    3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Smörj in köttet med honung. Skiva apelsin och lägg på köttet. Sätt i en stektermometer.

    4. Sätt in köttet i ugnen. Steken är klar vid innertemperatur 72oC efter cirka 1 timme.

    5. Sås: Kärna ur och fintärna äpple. Blanda creme fraiche med äpple och senap. Salta och peppra.

    6. Skär ut steken från benraden. Serveras ljummen eller kall. Som kall är den lättare att skära tunt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Senap med pulver - grundrecept
Om oss