Kiwisorbet (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kiwisorbet (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 dl

      Vatten
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • 2 msk

      Druvsocker
    • 12 styck

      Kiwi
    • 1 styck

      Gelatinblad
    • Tillbehör:
    •  

      Mörk blockchoklad
  • Gör så här:
    1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.

    2. Koka upp vattnet och rör ner strö- och druvsocker. Tag av från plattan.

    3. Tag upp gelatinbladen och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen.

    4. Skala och skiva kiwifrukterna, mixa dem i en mixer/matberedare till en slät puré.

    5. Rör ner purén i sockerlagen och kör blandningen i glassmaskin i 30-45 minuter till fast konstistens. Om glassmaskin inte finns att tillgå, ställ in sorbeten i frysen och ta ut den då och då för att röra om.

    6. Smält chokladen i vattenbad och ringla den på smörpapper i långa dekorativa trådar, precis som spaghetti. Låt den stelna. Skiva kiwifrukterna.

    7. Servera kiwisorbeten med chokladspaghettin och kiwiskivorna.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kombinationen sötma och syra ger intressanta smakupplevelser. Kalorimängden varierar från låg till hög.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kiwisorbet

Kiwisorbet

1 h 10 minEnkelt

0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
Om oss