KiwisorbetBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kiwisorbet

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 dl

      Vatten
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • 2 msk

      Druvsocker
    • 12 styck

      Kiwi
    • 1 styck

      Gelatinblad
    • Tillbehör:
    •  

      Mörk blockchoklad
  • Gör så här:
    1. Koka upp vattnet och rör ner strö- och druvsocker. Tag av från plattan.
      Skala och skiva kiwifrukterna, mixa dem i en mixer/matberedare till en slät puré.
       
    2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. tag upp och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen.
       
    3. Rör ner purén i sockerlagen och kör blandningen i glassmaskin i 30-45 minuter till fast konstistens. Om glassmaskin inte finns att tillgå, ställ in sorbeten i frysen och ta ut den då och då för att röra om.
       
    4. Smält chokladen i vattenbad och ringla den på smörpapper i långa dekorativa trådar, precis som spaghetti. Låt den stelna.
      Skiva kiwifrukterna.
       
    5. Servera kiwisorbeten med chokladspaghettin och kiwiskivorna.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kiwisorbet (efterrätt)

Kiwisorbet (efterrätt)

1 h 10 minEnkelt

Om oss