Karelska pirogsnittar (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Karelska pirogsnittar (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 45 min )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bufféportioner

    • 3 dl

      Rågmjöl
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Salt
    • Fyllning:
    • 2 dl

      Långkornigt ris
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.50 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 200 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 3 msk

      Tomatpuré
    •  

      Kryddor?
  • Gör så här:
    1. Blanda rågmjöl, salt & vatten. Tillsätt vetemjöl. Knåda degen fast. Forma till en längd, dela i portionsbitar. Lägg på en handduk, låt vila.

    2. Fyllning 1: Koka riset i 4 dl lättsaltat vatten på medellåg värme tills vattnet har kokat in. Hårdkoka och finhacka äggen. Blanda ris, ägg och hackad ansjovis+spad.

      Fyllning 2: Fräs färs och finhackad lök på medelhög värme tills den är genomstekt i ca 7 min. Smaka av med tomatpuré & kryddor. Sätt ugnen till 250 grader.

    3. Kavla ut degen tunnt 12 cm bred. Lägg på fyllning i mitten, vik över och tryck till kanten med gaffel. Lägg på smord plåt eller papper. Grädda cirka 15 minuter till torr och fin yta. Skär 2 cm breda snittar.
      Servera dem varma eller kalla.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Karelska pirogsnittar bakade på kraftfullt rågmjöl och med smakstarkt innehåll passar utmärkt som drinktilltugg eller på smörgåsbordet. Vi föreslår hälften med kryddstark färs och hälften med ansjovis & ägg. Fast det mesta passar som fyllning.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Karelska pirogsnittar
0 voting
Karelsk rågpirog
Om oss