Karamelliserad ostkaka med bär och grädde

Karamelliserad ostkaka med bär och grädde

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Keso (naturell 4%)
    • 50 gram

      Sötmandel
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 0.50 dl

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Standardmjölk
    • 1 dl

      Grädde
    • 0.50 dl

      Råsocker
    •  

      Blandade bär
    •  

      Så ugnssteks ost >
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC.

    2. Skålla, skala och hacka mandel. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i de övriga ingredienserna. Fyll i portionsformar. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.

    3. Tag ut och låt svalna. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med gasbrännare eller med hjälp av grillelementet i ugnen.

    4. Servera med bär och lättvispad grädde.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss